Minibüsün aküsünü şarj ederken yaktı
Aküsü takarken minibüsü yaktı.
Esnaf Ahmet Sami Tan: “Araca takviye eklemeye çalışırken haberim olmadan yangın çıktı.”
“Daha fazlasını istemiyoruz, sadece kayıplarımızı karşılamamız yeterli.”
KAYSERİ – Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bir minibüs, iddiaya göre sahibinin bilgisi dışında akü desteği sağlamaya çalıştığı sırada alev aldı. Yangını çıkaran esnaf komşusunun olaydan sonra telefonuna cevap vermediğini söyleyen Ahmet Sami Tan, “Araca benim bilgim dışında takviye eklemeye çalışırken yangın çıktı.”
İlçeye bağlı Sanayi Mahallesi’nde meydana gelen olayda, esnaf olduğu iddia edilen Ahmet Sami Tan’ın dükkan komşusu, kendisinden aracına akü takviyesi eklenmesini istedi. Ahmet Sami Tan, iş yerinin önündeki minibüsten böyle bir şey yapamayacağını söyleyerek işine döndü. Daha sonra iddiaya göre şahıs, Tan’ın aracına haberi olmadan destek vermeye çalışarak minibüsün yanmasına neden oldu. Olayda kayıplarının 120 bin TL olduğunu belirten Ahmet Sami Tan, esnaf komşusunun telefonlarına cevap vermediğini söyleyerek, “Daha fazlasını istemiyoruz, kayıplarımız bize yeter.”
Aracın yandığını komşusunun kendilerine söylemediğini, çevredeki esnafın bağırması üzerine kendilerinin gördüğünü söyleyen Ahmet Sami Tan, “Olay pazar günü saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İşyerime sünger getirdim. Aracımdan süngeri boşaltırken yanıma gelip “Aracıma destek atar mısın?” dedi. Bu arabadan destek olmadığını söyledim ve anahtar üzerimde indim. , ama kapı açıktı. Arabanın aküsünü söküp kendi arabasına taktı. Esnaftan görgü tanıkları var ve benim hala haberim yok. Daha sonra başarısız oldu ve yedeği attı. Bilmiyorum aynen öyle oldu ama geldiğimde yangın var diye bağırışlar duydum. Karşı taraftan yangın var diye bağırışlar duydum. “Komşularım sağ olsun yangın var dediler. Geldiğimde araç yanıyordu. Pil kısmından alev aldı. Söndürmemiz biraz zaman aldı. Biz bunu kendi çabalarımızla ortaya koyduk. Yani mağdur biziz, esnaf arkadaş telefonlara cevap vermiyor. O kaçtı. Rapor tutuldu ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Artık mağdur biziz, ona ulaşamıyoruz ama iş onun vicdanına kalmış. Yazın iş yerimde yangın çıktı. Önüne lastik koyup ateşe verdiler, o belge kapatıldı. Burada kasıtlı olduğunu düşünüyorum dersem muhtemelen arkadaşıma iftira etmiş olurum ama sonuç olarak onun bu yangını görmemesi mümkün değil. Alev çıktı, yardım edebilirdi. Yangın vardı, söndürmek için çaba gösterebilirdi. Kendisi ne bu çabayı gösterdi, ne de bize söyledi. Sonuçta yanlış değil, değil mi? “Zarar bize verildi” dedi.
Kayıplarının telafi edilmesini istediklerini söyleyen Tan, “Buradan 5 kişiye ekmek yapıyoruz. Bu araba sayesinde 5 çalışanımız ekmek yiyor. Şu anda arabamız yok ve iş yerim çalışmıyor. Yapmıyorum.” Nasıl olacak bilmiyorum. Dün ustayı getirdim, baktı, genel olarak 120 bin TL ücret aldılar.” Değer kaybının ne olduğunu bilmiyorum. Arabayı yeni satın aldık. Yaklaşık bir ay oldu ve bana iyi dilek dileyen ilk insanlardan biri komşumdu. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmamıştık. Gerçekten ne yapacağımızı bilmiyoruz ama sadece vicdan istemek istiyoruz. “Yardım beklemiyoruz. Verdiği zararı ödesin, daha fazlasını istemiyoruz, gerisi bizim için değerli değil. Çünkü burası ekmek kamyonu. Biz ekmeğimizi kazanıyoruz. İnşallah o da kazanır.” sen de gel” dedi.